Billie Eilish zegt dat ze het ‘stinkende’ internet niet wil

Billie Eilish heeft “het internet geïnnoveerd” vanaf haar telefoon, zei ze donderdag, deels omdat ze het zat was om te geloven wat ze online over zichzelf las.

De ‘Bad Guy’-zangeres vertelde Conan O’Brien dat een ding dat ze haat aan internet is ‘hoe kwetsbaar het je maakt’.

“Ik geloof alles wat ik op internet lees. Mij! En ik weet zeker dat dat stom is en dat ik dat niet zou moeten doen omdat ik bewijs heb dat het helemaal niet waar is. Min of meer daarvan is niet waar”, zei de 21-jarige, die samen met broer Finneas O’Connell verscheen in de komische podcast “Conan O’Brien Needs a Friend”. “Het lijken kleine dingen, kleine leugentjes om bestwil, die iedereen boven het hoofd gaan, maar iedereen gelooft.”

“Kleine dingen” zou bijvoorbeeld een paparazzi-foto zijn waarop ze naar de sportschool gaat, genaamd “Billie Eilish in Hollywood die naar de studio gaat om aan haar nieuwe album te werken.”

Ze vindt het ook geweldig dat internet te veel voor haar is nu ze als preteen en tiener is opgegroeid met internet.

“Ik doe wat ik altijd heb gedaan en kijk op internet, want ik ben een internetmens… met mij“, zei ze. “Ik heb zoiets van: Ew! Stinky! Dat vind ik niet leuk.”

Dat brengt ons terug bij de goedgelovigheid. Eilish gebruikte als voorbeeld een video die volgens haar onlangs verscheen toen ze rondhing met haar vriend, het hoofd van de buurt, Jesse Rutherford.

“Hij had zoiets van ‘Billie Eilish is een vreselijk persoon.’ En toen was het een heel serieuze video over waarom. De persoon leek heel erg in de juiste headspace en ze zeiden al deze dingen. Ik had zoiets van ‘Jeez, wauw’, ‘zei Eilish. “Het is de realiteit waarin ik leef. Ik heb zoiets van: ‘Dat is mijn gezicht. Dat is mijn naam. Dat ben ik. Oh, interessant. Oké. Oké.'”

En mensen zeggen dingen online definitief, alsof ze van God horen “dit is de waarheid over Billie en je weet het als een feit. Je kent haar niet, maar je weet dat het de waarheid is en je moet het aan iedereen vertellen en iedereen zal het geloven.”

En ze weet dat mensen het zullen geloven omdat ze het altijd geloofde, zelfs nadat ze het bewijs had gekregen dat het niet allemaal waar was, omdat ze erbij was.

“We weten nog niet wat het doet,” zei O’Brien eerder in het gesprek over internet, “maar ik kan je dit vertellen: controleren helpt het creatieve proces niet.”

Eilish besprak haar relatie met internet met The Times in juli 2021 – twee weken nadat ze besloot te stoppen met het lezen van de reacties op haar Instagram-account, waar ze destijds bijna 88 miljoen volgers had (ze heeft er nu 108 miljoen).

Ze besloot toen om de app gewoon te gebruiken om te posten en uit te voeren, zonder verder te kijken naar wat anderen te zeggen hadden.

“Anders spuug ik uit, en s- bedoel als f-,” zei Eilish destijds. “Sommige mensen, zoals mijn broer, kunnen een sms krijgen van iemand die ze niet mogen en die onmiddellijk verwijderen. Hij zal het niet eens lezen.

‘Dat kan ik niet. Als Satan me zelf een sms zou sturen, zou ik zeggen: ‘Wat zei hij?'”

Leave a Comment