Lance Stroll van Aston Martin deelde wat er nodig was om weer op het goede spoor te komen

De eerste race van het Formule 1-seizoen 2023 was een enorm succes voor Aston Martin. De ervaren coureur Fernando Alonso eindigde als derde, zijn eerste podium sinds het seizoen 2021, en teamgenoot Lance Stroll, wiens status bij de GP van Bahrein twijfelachtig was na een blessure in de voorbereiding op het seizoen, stond in de rij. de zesde.

Nu deelt Stroll met fans hoe geblesseerd hij was en hoe een terugkeer naar de Grand Prix van Bahrein aanvankelijk een gok leek.

Lang na Op Instagram benadrukte de manager de omvang van zijn verwondingen en deelde hij dat doktoren aanvankelijk dachten dat hij meer zou missen dan alleen de tests voorafgaand aan het seizoen.

“Op zaterdag 18 februari crashte ik met mijn fiets tijdens een training in Spanje”, schreef Stroll op sociale media. “Uit de scans bleek dat ik een breuk en dislocatie had in mijn rechterpols, een breuk in mijn linkerpols, een gedeeltelijke breuk in mijn linkerhand en uiteindelijk nog een breuk in mijn rechter grote teen.”

Stroll verduidelijkte wat de doktoren aanvankelijk dachten. “Met de start van het seizoen voor de deur, had de timing niet slechter kunnen zijn. Mijn medisch team dacht aanvankelijk dat ik niet alleen de tests zou missen, maar zelfs de eerste races”, voegde Stroll eraan toe. “48 uur na mijn ongeval/12 dagen voor mijn eerste race Dr. Javier Mir heeft met succes mijn rechterpols geopereerd. Na de operatie vertelde dr. Mir me dat als ik hard zou werken, ik terug zou komen naar Jeddah en met een beetje geluk was hij optimistisch dat ik in Bahrein zou kunnen racen – maar dat was een kleine kans. Tot op de dag van vandaag ben ik ervan overtuigd dat de urgentie van dr. Mir me naar Bahrein heeft geholpen.

In plaats van dat de seizoensopenende Grand Prix van Bahrein slechts een mogelijkheid was, werkte Stroll zich een weg terug en slaagde erin zich als achtste te kwalificeren voor de race.

In de pre-kwalificatietraining leek Stroll te worstelen met het stuur, verwijzend naar zijn handen bij het draaien:

Maar Stroll loofde zijn medisch team en zijn revalidatie omdat ze hem weer achter het stuur hadden gekregen en een sterk resultaat in Bahrein. Samen met zijn bericht op Instagram deelde Stroll videoclips van zijn herstel en de oefeningen die hij deed om weer op het goede spoor te komen.

“Mijn medisch team heeft een programma ontwikkeld om me te helpen de mobiliteit en kracht in mijn polsen terug te krijgen”, merkte Stroll op. “Revalidatie vereiste hard werken en doorzettingsvermogen – maar dankzij een ongelooflijk medisch team en vrienden en familie die me steunden – kon ik de pijn doorstaan ​​en weer op het goede spoor komen in Bahrein met mijn team en mederijders. En het is gelukt!!! Ik ben iedereen dankbaar die me heeft gesteund, goede briefjes en wensen heeft gestuurd!”

Leave a Comment